A babapopsi ápolása a picik kényelméért

A babapopsi ápolása a picik kényelméért

Nagy melegben nagyon hamar kipirosodhat a baba popsi, így kérlek fogadj el tőlem egy pár gyakorlati jó tanácsot a baba popsi ápolásához….

Ma már a hiper – szuper eldobható pelusokon keresztül, az extra légáteresztős eldobható pelusokon át mindent megkaphatsz a piacon. Mégis, akármilyen csúcs pelusra akadtál, ápolni kell az érzékeny bababőrt. Vannak szerencsés babák, akiknek semmilyen bőrproblémájuk nincs, a legtöbb baba popsi azonban érzékeny, és megjelenik rajta valamilyen kiütés, pirosság.

Miért különleges ez a terület?

Mert ezt a területet valami mindig fedi, ami segíti a bacik szaporodását. Ráadásul a széklet, és a vizelet is irritáló hatású, főleg ha nem lesz azonnal cserélve a pelus.

Milyen tünetei vannak a pelenka kiütésnek?

Ott jelentkezik, ahol a bőr a pelenkával érintkezik. Ezek a területek leggyakrabban a fenék kidomborodó részei, a has alsó része, a comb belső felszíne, a szeméremdomb, a nagyajkak, és a herezacskó. A bőr vörös, gyakran duzzadt, és felszínén csomócskák láthatók. Gyakori a hámlás.

Fontos tehát a baba popsi ápolása.

Mit tegyünk, ha megjelent a kiütés?

Amikor csak lehet, hagyjuk szabadon a gyermek testét. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ne fázzon meg a csöppség.

Tisztogassuk az érintett területet, és fordítsunk külön időt arra, hogy a ráncokat, redőket jobban ápoljuk. Kenjük be a területet az orvosunk által javasolt gyógykenőccsel, ami hűsíti és gyógyítja a bőrt. Ha a tünetek mégsem múlnak el pár nap alatt, vagy súlyosbodnak, feltétlenül mutassuk meg orvosunknak a babát.

Megelőzés:

Etetés után, alvás előtt mindenképpen pelenkázni kell, ez érvényes a hagyományos és modern pelenkák esetén is. Az újszülött pelusait érdemes 10-12-szer kicserélni, a nagyobbakét 6-8-szor. Nem szabad elkapkodni a pelenka cseréjét. A popsitörlők is nagyon szuper találmányok, de ha otthon vagyunk, inkább mossuk meg a szennyezett területet, töröljük szárazra, és kenjük be.

A különféle bőrsérülések elkerülhetőek, ha megfelelő méretű pelenkát választunk. A pelust derékba ne szorítsuk meg nagyon, a legjobb ha aláfér az ujjunk, mert így nem szorítja a babapocakját a pelenka. Ha szűk rá, bevághat, ha túl nagy, akkor meg minden kifolyik belőle, és lecsúszik róla.

A tisztításnál mindig ügyeljük az alábbiakra:

Kislányoknál felülről lefele törölünk, egy törlés, egy törlőkendő! Kisfiúknál fontos a herezacskó felemelése is, mert a széklet maradványai az ott lévő redőkbe megtapadhatnak, és ez később bizony gondot okoz majd.

Ha betartjuk a higiénés előírásokat, és figyelünk erre az érzékeny területre nem lesz problémánk.

Régen nem voltak eldobható, egyszer használatos pelusok. Textilpelenkákat használták. Nálunk is találsz ilyen pelusokat a sima fehértől a mintásokon keresztül, a flanel darabokig. De ma már inkább büfiztetésnél használják őket, mint pelenkázásnál. Nézd meg ezeket a kedves kis mintákat itt —>>> 100 % pamutból vannak, sűrű szövéssel.

Ne feledd: A babapopsi ápolása a picik kényelméért neked és neki is fontos.

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.