A legjobb szomjoltók kicsiknek és nagyobbaknak

A legjobb szomjoltók kicsiknek és nagyobbaknak… Kicsi vagy nagy, teljesen mindegy. Nem csak akkor kell folyadékot magunkhoz venni, ha szomjasak vagyunk…

Válassz a finom és egészséges innivalók közül kisbabádnak attól függően, hogy folyadékpótlásra, szomjoltásra, vagy csak egy kis finomságra vágyik.

VÍZ

A palackozott ivóvizek, ásványvizek, védett, szennyeződésmentes földalatti vízrétegből származnak, összetételük igazodik szervezetünkhöz. A babavíz olyan speciális ivóvíz, amelyből eltávolították a nehézfémeket, vegyi anyagokat, ásványi anyag tartalmát nagyon lecsökkentették, és kivonták belőle a nitritet, nitrátot, baktériumokat stb. Csírátlanítva palackozták, így fogyasztásra kész.

A jól szopó, anyatejes kisbabáknak az anyatejen kívül plusz folyadékbevitelre nincs szükség. Persze, ha úgy látod, hogy szomjas, a kutacsa besüppedt, mindenképpen kínáld meg őt folyadékkal. Szoptatott babának legjobb az anyatej. Ennek lefejéséhez szuper kis mellszívókat találsz nálunk. Nézd csak —>>>

6 hónapos kortól bevezetheted a bébiitalokat. Gyümölcstartalmuk révén nemcsak szomjoltóak, hanem tápláléknak is megfelelnek. Javaslom viszont, hogy szomjúság csillapítására hígítsd fel vízzel. Te saját magad is elkészítheted ezeket az italokat, nem olyan nagy ördöngösség, sőt még tudod is, hogy mivel kínáltad meg a babádat.

Mi a lé, és mi az ital?

Lének csak a százalékos gyümölcstartalmú innivalókat nevezik. Ha tehát gyümölcsitalt vásárolsz a kisbabádnak, mindig nézd meg annak gyümölcstartalmát, mert a többi víz és cukor. Ezért jobb, ha Te saját magad készíted el ezeket az innivalókat, mert akkor tudod, hogy mi is van benne.

TEA

Egyes gyógyteák jótékony hatással vannak a babádra, ezeket bátran használhatod. A csecsemőknek összeállított keverékben ezek a növények optimális arányban fordulnak elő. Filteres teákat, hagyományos, kevert teákat is adhatsz neki. Néhány típust forralással, egyes fajtákat áztatással kell elkészíteni. Fontos, hogy tudd, és ne téveszd össze a gyümölcsaromákkal ízesített fekete teát, a valódi gyümölcshúsból, és szárított gyümölcsökből készült keverékeket. Fekete teát a koffein tartalma miatt gyerekeknek nem adunk. Sőt, ha igazi szárított és aromamentes teával kínálod a gyermeked, megszokja az eredeti, cukormentes folyadékot, így az az egészségére is válik, és persze a fogszuvasodást is megelőzheted.

Az instant granulátumokat inkább kerüld. Igaz, hogy 6 hónapos kortól már adható babavízbe, vagy felforralt, lehűtött vízbe, de ezek különböző cukrokat tartalmaznak, és kevésbé egészségesek.

Néhány tipp a nagy melegre…

Klímád van? Nem gond, de tudd, hogy fokozatosan használd, és csak mérsékelten hűtsd le a lakásod vele, mert a túl nagy hőmérséklet különbség még nyáron is megfázáshoz, rekedtséghez, hangszalaggyulladáshoz vezethet. Különösen az autóba vigyázz, hogy a klíma ne érje közvetlenül a babát. Ha elaludt egy vékony textilpelussal takard be.

A testhez simuló bodyk helyett inkább használj lenge kisinget, ruhácskát.

Szoptass szellős, hűvösebb helyen, és tegyél kettőtök közé textilpelust, hogy ne izzadjatok össze.

Jó, ha tudod, hogy a mély mózeskosarak kupolája alatt megreked a meleg, így ha sétáltok, a kupolát hajtsd le, használj napernyőt, fényvédő krémet, és árnyékolásra akár textilpelenkát, vagy pelenka kifogót. Ez utóbbit nagyobb mérete miatt akár baba alá is berakhatod, ne fog annyira izzadni tőle.

Ha kint melegebb van, tartsd csukva az ablakot, sötétíts, enged le a rolót, ha oda tűz a nap.

JÁTÉK: jéggel is szórakoztathatod… Igen, gondolom, most meglepődtél… Ne ijedj meg tőle. A gyerekek imádják az érdekes dolgokat, és hát egy jégkocka a hűsítő hatása mellett, még remek játék is lehet…

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.