Ha utazik a család

Ha utazik a család… Gyakorlati tanácsok a biztonságos utazáshoz.

Közeledik az őszi szünet, így sok család előtérbe helyezi a kikapcsolódást, egy esetleges őszi nagy kirándulást. Mégis mire figyeljünk oda, milyen fontos dolgokat vigyünk magunkkal, ha indulni készülünk?

Néhány tipp:

A gyermekorvos, védőnő telefonszáma

A gyermek papírjai, TAJ kártya, diákigazolvány stb.

A gyermek esetlegesen szedett gyógyszerei

Hőmérő

Fertőtlenítős törlőkendő

Csipesz, kullancskiszedő kanál

Sebtapasz, ragtapasz, gézlap

Jégakkuk a duzzanatok és zúzódások kezelésére

Napellenző

Olló, elemlámpa

Zacskók pl: hányás esetén

Ha utazik a család néhány gyógyszert is érdemes magunkkal vinni:  hasfogó, antihisztamin pl: rovarcsípések ellen, láz és fájdalom csillapító, rázókeverék vagy krém kiütésekre, hányinger elleni tabletták, homeopáthiás golyócskák, gyulladást csökkentő szerek – pl. sérülések kezeléséhez

Ha már elindultunk:

Mindenképpen biztonságosan rögzítsük az ülésben a gyermeket. A nálunk rendelhető autós gyermeküléseket itt találod —>>>

Szellőztessük többször az autót, álljunk meg sűrűbben, hogy legyen elegendő oxigén a járműben. Egyenletesen vezessünk, és lehetőleg kerüljük a zsúfolt városokat, ahol sokszor kell fékezni. Az utazást tervezzük minél korábban, akár hajnali időpontban, vagy a délutáni alvás idejére, így a baba végig tudja aludni az egész utat.

Ha a gyermeknek hányingere van, álljunk meg levegőzni, tereljük el a figyelmét. Énekeljünk, és játszunk vele,  ne hagyjuk, hogy egy mozgó pontra fixálja a tekintetét. Ha van bevált szerünk a hányinger csillapítására használjuk, kérdezzük meg orvosunkat, védőnőnket. Kínáljuk többször őt könnyű harapni valóval pl: keksz, ropi, teljes kiőrlésű gabonák, kiflik stb., hogy tele legyen a gyomra. Az üres, vagy sok folyadékkal teli gyomor fokozhatja a hányingert.

Kerüljük a nehéz ételeket, chipset, cukrozott üdítőt, jégrémet stb. ,amik tovább fokozhatják a hányingert. Itassunk a gyerkőccel inkább vizet, vagy szénsavmentes gyümölcslevet hogy ne kavarodjon fel a pocakja az utazáskor.

Ha megérkeztünk az úti célunk végéhez:

Győződjünk meg arról, hogy az épület baba biztos. Kérjük meg a házigazdát, hogy vezessen bennünket körbe, és hívja fel a figyelmünket az esetleges veszélyforrásokra.

Még rövid időre se hagyjuk egyedül a gyermeket sehol.

Kössük össze a szobába lévő függöny, mert a gyermekek hajlamosak betekerni magukat a függönybe, a karnist magukra ránthatják, vagy éppen a becsavart függöny akár fulladást is okozhat.

Jelöljük meg marticával a hideg és meleg vizes csapokat, illetve mutassuk mega gyermeknek hogyan kell használni pl. egy egykaros csaptelepet. Minden helyen más-más csapteleppel találkozhatunk, ami  a gyermek számára ismeretlen is lehet. Vigyázzunk rá, nehogy leforrázza magát.

Figyeljünk a vakdugók alkalmazására. Ha nincs a szobában, kérjük meg a tulajdonost, hogy gondoskodjon erről, de jobb, ha viszünk magunkkal egy pár darabot.

A kulcsokat vegyük ki a zárból, mert a gyerekek képesek magukat bezárni egy adott helységbe.

Ellenőrizzük, hogy a nehéz tárgyak biztonságosan vannak-e rögzítve. pl: TV, és a hozzájuk tartozó áram kábel sem elérhető a gyermek számára.

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.