A járgányok, taxik, járássegítők, triciklik remek mozgást fejlesztő eszközök!

Fontos fejlődési lépcső a pici életében ez az eszköz, hiszen komoly feladat vár rá, irányítani kell egy „járművet”, ami összetett mozgáskoordinációt igényel meg.

Mégis mit fejleszthet?
Ahogy írtam az előbb – koordináció – Miért?
Egyszerre több feladatot kell megoldani. Össze kell hangolnia különböző érzékszerveit, kezét és lábát a haladáshoz, irányításhoz. Arra akarok menni, mégis másfelé haladok. Kormányozok, de nem arra megy. Elkalandozok, elesek. Fékezek, megállok. Lököm magam a lábammal, haladok. Stb.

Fejleszti továbbá az egyensúlyozás területét is, hiszen míg löki magát lábát felemeli, egyensúlyoznia kell.

Fontos, hogy olyan járgányt vegyél neki, amelyet valóban az ő ereje hajt. Így mindig azzal a sebességgel halad a gyerkőcöd előre, amit uralni is tud. Meg fogja tapasztalni, ha túl gyorsan megy, eleshet.

Az újfajta mozgással új tapasztalatokat gyűjt a világról.Milyen gyorsan közel kerülnek a tárgyak, nem könnyű kikerülni őket, nem könnyű megállni, másképp néz ki minden ha a kormány mögött ül…Térérzékelést fejleszt.

Erősödik a láb izomzata, ügyesedik a mozgás, így fejleszti az erőnlétet.

 

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.