Az utazóágyak nagy segítségedre lesznek otthon, és akkor is ha elutaztok a babával, hiszen az utazás során is nagyon fontos, hogy a picinek egy nyugodt környezetet tudj biztosítani.Mit tudj róluk?

A legtöbb típus fekvőfelülete 60×120 cm.

Összecsukva nem nagy méretűek, nagyon kicsi helyen elférnek. Tartozékokkal együtt súlyuk 9 és 11 kilogramm között van.

Fémvázuknak köszönhetően nagyon stabilak.

Fekvőszivacs is tartozik hozzájuk, bár saját tapasztalatból javaslom egy plusz szivacs beszerzését, mert ez a fekvőszivacs, amit gyárilag adnak az ágyhoz, elég vékony, és az ágy középső részén található alátámasztó láb esetleg nyomhatja a babát.

A vásárlásnál fontos szempont az emelőbetét. Ha egészen pici a babád, mindenképpen ezekből a típusokból válassz, mert sokkal kényelemesebb lesz neki is és neked is az ágy használata. Ez bizonyos típusoknál tartozék. Azért is ajánlom ezeket a fajtákat, mert ezzel a plusz elemmel, a rácsos kisággyal azonos fekvőfelület-magasságot kapsz az utazóágyban, így nem kell mélyre hajolni a babához, és mivel jobban rálátsz, könnyebben szemmel tarthatod. A kiságy pereméhez kell rögzíteni ezt a tartozékot, és amikor a baba, már kezdi magát felhúzni az ágyba, kezd ülni, ezt a betétet egyszerűen csak lekapcsolod az ágyról.. Maximális terhelhetőségük 9 kg.

Vannak olyan utazóágyak, melyeknek 4 fix lába van, a legtöbb típusnak azonban két fix és két keréken guruló lába van. Mindegyik típus jó választás. Igazából a kerékkel felszerelt típusok segítségével könnyebb az utazóágy mozgatása, hiszen nem kell emelni, ha egy kicsit arrébb kell tenni a szerkezetet.

Az emelőbetét mellett néhány típusnál találsz még pelenkázó feltét is a termékhez. Ez nagyon jó, és praktikus lesz számodra, mert ha pici babával utaztok, a pelenkázást nagymértékben segíti és megkönnyíti.

Néhányuk kupolával, és játékhíddal rendelkezik, így az ágyat akár kültéren is tudod használni, mert védi a babát a kupola a naptól.

Oldalsó faluk általában erős hálóból készült, és egyes fajtáknál a rövidebb oldalon lecippzározható kis nyílást, ajtót találsz, amit a gyerekek nagyon szeretnek, hiszen be és ki mászhatnak az ágyból. Nekik ez egy jó játék, neked pedig könnyebbség, mert ha már nagyobb súlyú a gyermeked, nem kell őt kiemelni az ágyból, hanem a kis nyíláson keresztül kimászik az ágyból. Kizárólag kívülről nyitható, így a gyerkőc nem tudja önállósítani magát, de akár nyitva is hagyhatod neki.

Jó, ha tudod, hogy az utazóágy nem járóka! Igen, hasonló a kialakítása, de a használhatóság szempontjából egészen másra alkalmasak. A napközbeni játék idejére válaszd inkább a járókát, az alvás idejére pedig az ágyat.

 

Nálunk megtalálhatod a számodra legjobbat!