Amit érdemes tudni az utazóágyakról

Amit érdemes tudni az utazóágyakról….

Az utazóágyak nagy segítségedre lesznek otthon, és akkor is ha elutaztok a babával, hiszen az utazás során is nagyon fontos, hogy a picinek egy nyugodt környezetet tudj biztosítani.

Mit tudj róluk?

A legtöbb típus fekvőfelülete 60×120 cm.

Összecsukva nem nagy méretűek, nagyon kicsi helyen elférnek. Tartozékokkal együtt súlyuk 9 és 11 kilogramm között van.

Fémvázuknak köszönhetően nagyon stabilak.

Fekvőszivacs is tartozik hozzájuk, bár saját tapasztalatból javaslom egy plusz szivacs beszerzését. A fekvőszivacs, amit gyárilag adnak az ágyhoz, elég vékony, és az ágy középső részén található alátámasztó láb esetleg nyomhatja a babát.

Vásárlás előtt….

A vásárlásnál fontos szempont az emelőbetét. Ha egészen pici a babád, mindenképpen ezekből a típusokból válassz. Sokkal kényelemesebb lesz neki is és neked is az ágy használata. Ez bizonyos típusoknál tartozék. Azért is ajánlom ezeket a fajtákat, mert ezzel a plusz elemmel, a rácsos kisággyal azonos fekvőfelület-magasságot kapsz az utazóágyban. Így nem kell mélyre hajolni a babához, és mivel jobban rálátsz, könnyebben szemmel tarthatod. A kiságy pereméhez kell rögzíteni ezt a tartozékot, és amikor a baba, már kezdi magát felhúzni az ágyba, kezd ülni, ezt a betétet egyszerűen csak lekapcsolod az ágyról.. Maximális terhelhetőségük 9 kg.

Vannak olyan utazóágyak, melyeknek 4 fix lába van. A legtöbb típusnak azonban két fix és két keréken guruló lába van. Mindegyik típus jó választás. Igazából a kerékkel felszerelt típusok segítségével könnyebb az utazóágy mozgatása. Így gyakorlatilag nem kell emelni, ha egy kicsit arrébb kell tenni a szerkezetet.

Az emelőbetét mellett néhány típusnál találsz még pelenkázó feltét is a termékhez. Ez nagyon jó, és praktikus lesz számodra, mert ha pici babával utaztok, a pelenkázást nagymértékben segíti és megkönnyíti.

Néhányuk kupolával, és játékhíddal rendelkezik, így az ágyat akár kültéren is tudod használni, mert védi a babát a kupola a naptól.

Oldalsó faluk általában erős hálóból készült, és egyes fajtáknál a rövidebb oldalon lecippzározható kis nyílást, ajtót találsz, amit a gyerekek nagyon szeretnek, hiszen be és ki mászhatnak az ágyból. Nekik ez egy jó játék, neked pedig könnyebbség, mert ha már nagyobb súlyú a gyermeked, nem kell őt kiemelni az ágyból, hanem a kis nyíláson keresztül kimászik az ágyból. Kizárólag kívülről nyitható, így a gyerkőc nem tudja önállósítani magát, de akár nyitva is hagyhatod neki.

Jó, ha tudod, hogy az utazóágy nem járóka! Igen, hasonló a kialakítása, de a használhatóság szempontjából egészen másra alkalmasak. A napközbeni játék idejére válaszd inkább a járókát, az alvás idejére pedig az ágyat.

Sőt ma már az utazóágyakra is észítenek zenélő forgót. A gyártók törekednek az univerzális kialakításra, hogy a pörgettyűk keskeny és széles ágyra is rögzíthatőek legyenek. Nézd meg a mi kínálatunkat itt —>>>

Amit érdemes tudni az utazóágyakról bejegyzésünk reméljük segítségedre volt a választásnál.

 

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.