A hűvösebb idő közeledtével nagyon sokan abbahagyják a hosszabb sétákat, pedig a babáknak és nekünk is fontos a levegőzés. A sétákra ilyenkor ősszel, érdemes felkészülni.

Fontos a rétegesség elve, hiszen a gyerkőc fekszik, vagy ül a kocsiban. Sapka mindig legyen rajta, mert ez a szeles időtől megvédi a fülét. Egy kocsikabát, vastagabb nadrág, tipegő mindig legyen tartalékba, mert soha nem tudhatjuk, hogy mi vár ránk odakint, milyen meglepetéseket tartogat az őszi, szeszélyes időjárás. Ha még hidegebb lesz, a harisnyáról sem szabad megfeledkeznünk, mert ez jó melegen tartja őt. A cipő megválasztásánál figyelni kell arra, hogy tartsa a lábát, és könnyen tudjon benne menni. A picurkáknak pedig érdemes bundázott darabokat vásárolni.

A babakocsi szigeteléséről is gondoskodnunk kell. Kezdetben egy vastag pléd, később pedig bundazsák használata az indokolt. A bundazsák többfunkciós praktikuma a kihasználtságukban rejlik, hiszen kezdetben csak az alsó része, majd később pedig a felső része is nagy segítségünkre lesz. A zsákok külső része vízlepergető anyagokból készül, tartja a hőt, nem engedi a hideget a gyermek testéhez. Rögzíthetőek a kocsihoz, így biztonságosan használhatók. Az esővédő beszerzése is indokolt, és szükséges olyan babakocsiknál, amelyeknek anyaga átengedi a nedvességet.

A bőr védelméről is gondoskodni kell, sőt nem árt, ha UV szűrős napernyőt is berakjuk a kosárba, hiszen bármikor kisüthet a nap, és az UV káros hatásaitól védeni kell a picit nemcsak krémmel, hanem ernyővel is.

A sötétedés véget, fényvisszaverő matrica, esetleg egy apró lámpa beszerzése is indokolt lehet, ha túl korán sötétedik, hiszen ilyenkor a látási viszonyok kedvezőtlenek lehetnek. Bár ma már vannak olyan babakocsik amelyek fényvisszaverőkkel, lámpákkal ellátottak.

A folyadékbevitelről is gondoskodnunk kell. A termosz beszerzése elengedhetetlen, hiszen a meleg ital ősszel, mind a babának, mind nekünk fontos a séták során.

Ahogy közeledik a tél, egyre kevesebb lesz a látnivaló. Lehullanak a levelek, megszűnik a nyári nyüzsgés, így érdemes babakocsi játékot magunkkal vinni, amelyeknek gazdag a színvilága és leköti a baba figyelmét, ha szükséges. Ez a játék könnyen tisztítható anyagokból készüljön, és alkalmazkodjon a baba, gyermek életkorához.

Ha jól felkészülünk a hűvösebb sétákra, akkor nem ér minket meglepetés. Fontos a fokozatosság azért, hogy hozzászoktassunk mind a magunk, mind a babák szervezetét a hidegre.