Séta a szabadban kicsikkel és nagyokkal

Séta a szabadban kicsikkel és nagyokkal.

A hűvösebb idő közeledtével nagyon sokan abbahagyják a hosszabb sétákat, pedig a babáknak és nekünk is fontos a levegőzés. A sétákra ilyenkor ősszel, érdemes felkészülni.

Fontos a rétegesség elve.

Soha nem feledd, hogy a gyerkőc fekszik, vagy ül a kocsiban. Sapka mindig legyen rajta, mert ez a szeles időtől megvédi a fülét. Egy kocsikabát, vastagabb nadrág, tipegő mindig legyen tartalékba, mert soha nem tudhatjuk, hogy mi vár ránk odakint, milyen meglepetéseket tartogat az őszi, szeszélyes időjárás. Ha még hidegebb lesz, a harisnyáról sem szabad megfeledkeznünk, mert ez jó melegen tartja őt. A cipő megválasztásánál figyelni kell arra, hogy tartsa a lábát, és könnyen tudjon benne menni. A picurkáknak pedig érdemes bundázott darabokat vásárolni.

A babakocsi szigeteléséről is gondoskodnunk kell.

Kezdetben egy vastag pléd, később pedig bundazsák használata az indokolt. A bundazsák többfunkciós praktikuma a kihasználtságukban rejlik, hiszen kezdetben csak az alsó része, majd később pedig a felső része is nagy segítségünkre lesz. A zsákok külső része vízlepergető anyagokból készül, tartja a hőt, nem engedi a hideget a gyermek testéhez. Rögzíthetőek a kocsihoz, így biztonságosan használhatók. Az esővédő beszerzése is indokolt, és szükséges olyan babakocsiknál, amelyeknek anyaga átengedi a nedvességet. Nálunk is találsz csodaszép babaplédeket, kötött takarókat, melyeket itt tudsz megnézni —>>>

A bőr védelméről is gondoskodni kell.

Sőt nem árt, ha UV szűrős napernyőt is berakjuk a kosárba, hiszen bármikor kisüthet a nap, és az UV káros hatásaitól védeni kell a picit nemcsak krémmel, hanem ernyővel is.

A sötétedés véget, fényvisszaverő matrica, esetleg egy apró lámpa beszerzése is indokolt lehet, ha túl korán sötétedik, hiszen ilyenkor a látási viszonyok kedvezőtlenek lehetnek. Bár ma már vannak olyan babakocsik amelyek fényvisszaverőkkel, lámpákkal ellátottak.

A folyadékbevitelről is gondoskodnunk kell. A termosz beszerzése elengedhetetlen, hiszen a meleg ital ősszel, mind a babának, mind nekünk fontos a séták során.

Ahogy közeledik a tél, egyre kevesebb lesz a látnivaló. Lehullanak a levelek, megszűnik a nyári nyüzsgés, így érdemes babakocsi játékot magunkkal vinni, amelyeknek gazdag a színvilága és leköti a baba figyelmét, ha szükséges. Ez a játék könnyen tisztítható anyagokból készüljön, és alkalmazkodjon a baba, gyermek életkorához.

Ha jól felkészülünk a hűvösebb sétákra, akkor nem ér minket meglepetés. Fontos a fokozatosság azért, hogy hozzászoktassunk mind a magunk, mind a babák szervezetét a hidegre.

Akármilyen az idő, ne feledd: Séta a szabadban kicsikkel és nagyokkal.

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.