Ha utazik a család

Tud gyerkmeked biztonságban, ha utazol…

A gyermekek méretük miatt nem tudnak úgy kapaszkodni mint a felnőttek, és mivel az autóban nem ér le a lábuk,fékezéskor ide-oda csúszkálhatnak. Nagyon fontos, hogy a méretüknek megfelelő gyermekülést válasszuk számukra. Még a legrövidebb útra is kössük be a gyermeket, még akkor is, ha felnőtt utazik vele a hátsó ülésen. Soha ne engedjük, hogy a két első ülés között álljon, mert egy hirtelen fékezéskor a gyermek előre eshet, és a sebességváltó súlyos sérüléseket okozhat a nyakán, vagy a gégére mért ütés által.

Elsősorban a gyermekünk súlyának, másodsorban életkorának megfelelő autósülést válasszunk, azonban ne feledjük, hogy a legdrágább ülés is akkor véd, ha betartjuk a biztonsági előírásokat, és az ülést rendeltetésszerűen használjuk. A gyermek ülését akkor kell nagyobb méretűre cserélni, ha a feje elérte az ülés tetejét, vagy súlya meghaladja a használati utasításban megengedetettet.

Hordozó – 0-13kg

Az újszülött kisbaba vázrendszere, izomzata, reakciókészsége fejletlenebb, és ő maga sokkal védtelenebb a behatás, fékezés, ütközés ellen. A gerincoszlopa képtelen megtartani a hirtelen fékezéskor előrendülő fejét, és így akár súlyos nyaksérülést is elszenvedhet. Az újszülötteket és a csecsemőket ezért tanácsos mindig menetiránynak háttal elhelyezni kizárólag autós biztonsági hordozóban. A hordozók közül célszerű olyat választani, amibe nem süllyed bele a baba. Sokan mózeskosárban szállítják a kicsit a hátsó ülésen, és az autó biztonsági övével rögzítik a mózest. Ez veszélyes, és nem biztonságos, mert a babát nem lehet rögzíteni, és nem is autós szállításra való ez a szerkezet. Az első ülésre rögzített biztonsági autós hordozó kizárólag menetiránynak háttal helyezhető el, és azokban a járművekben, amelyekben légzsák is az első üléseknél, az mindenképpen ki kell kapcsolni. Ha nem lehet a légzsákot kikapcsolni, a babát a hordozóban a hátsó ülésben, menetiránynak háttal kell elhelyezni.

Gyermekülés – 0-18kg, 9-25kg

Amikor a baba súlya már elérte a 9 kg-ot érdemes váltani. Ezekre az ülésekre jellemző, hogy mindegyiknek van egy fix talpa, ezen van maga az ülőfelület. A gyermek kényelmét szolgálja, hogy magát az ülést 2-3 fokozatban lehet dönteni. Saját biztonsági övvel is el vannak látva, és az autóba a gépkocsi biztonsági övével kell őket berögzíteni. Rendkívül stabilak. Pluszban szűkítő betéteket tartalmaznak, amit a baba életkorának megfelelően kivehetünk. Nemelyik típusnál a fejtámasz még állítható is. Az utazás ezekben az ülésekben menetiránnyal szemben is történhet. Amennyiben az autónk rendelkezik ISOFIX-szel,  akkor érdemes ezzel kompatibilis ülést beszerezni.

9-36kg, 15-36kg

Ezeket az üléseket a gyermek kb. 4-5 éves koráig ki tudjuk használni. Óvodás korú gyerekeknek, vagy ha már egyszerűen kinőtte az előző ülést válasszunk ezek közül a háttámlás ülésmagasítónak nevezett biztonsági ülésekből. Ezeknek az üléseknek általában a fejtámla részét lehet emelni, így egy hosszú távon kihasználható, minden kényelemet és biztonságot nyújtó ülése lesz a gyermeknek. Ezek közül a modellek közül essen olyanra a választás, aminek még saját biztonsági öve is van, és szűkítő betéttel is el van látva. Későbbiekben ezeknek az üléseknek a nagy részénél a háttámla eltávolítható, és egy nagyon kényelmes ülésmagasítóként fogja betölteni az utazási funkcióját.

Mi is sokféle típussal dolgozunk, nézz szét nálunk, és ha elakadtál keress bennünket elérhetőségeinken…

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.