Megszülettem…

Amikor túl vagy a szülés fáradalmain, és egyenesbe jönnek a hétköznapok, pihenj és tanítsd a kisbabádat, ismertesd meg őt a világgal.

Néhány ötlet….

Általában az egy hónapos kisbaba hason fekve átfordítja a fejét, ha ülésbe húzzuk egy pillanatig meg is tudja tartani azt.
A testérzés fejlesztésénél rövid időre fordítsd őt oldalra, ha leesett a köldökcsonkja, fordítsd hasra, ringasd gyengéden.
Simogasd a hátat, karját, ha van rá lehetőség vidd el őt babamasszázs tanfolyamra. Fürdetés után hagyd egy kicsit szabadon, lábacskáit gyengéden nyújtogasd, csípőjét combjai gyengéd széthúzásával lazítsd.

A látás

A kisbaba a látást is tanulja, de élete első napjaiban a szem képalkotása még nem tökéletes. Változtasd a helyzetét a kiságyba, ne legyen mindig ugyanazon a helyen. A szoba megvilágításával is lehet a világos-sötét információkat tanítani neki. Viszont az erős fénytől, napsugárzástól védd a szemét. Később szeretni fogja a szines dolgokat, bár eleinte csak feketét, és fehéret lát. A látás fejlesztésének nagy figurái a zenélő forgók. Imádják a picik, sokat beszélgetnek az ő kis nyelvükön a figurákkal. Fedezd fel a mi zenélő forgóinkat itt —>>>

Zajok, hangok, séta

Óvd őt a hangos, érős beszédtől, a hirtelen zajokat kerüld. Amikor nem alszik kedvesen beszélgess vele, nyugtatsd, dúdolj neki, ha sír. Keress számára, és hallgass vele kellemes babazenét, de napi 1/2 óránál ez ne legyen több.
Ha időd engedi, vidd őt sokszor ki a szabadba. Mosolyog rá sokat, becézgesd, mert a gyerekek érzik a te hangulati változásaidat. Ha feszült vagy ő s az lesz. Ne enged a látogatóknak, hogy megzavarják a kicsi nyugalmát. Kérd meg őket, hogy ne hangoskodjanak, tartsák tiszteletbe a kérésed.
És talán, ami az egyik legfontosabb: ne hagyd őt sokáig sírni. Kövess el mindent, hogy a baba mielőbb megnyugodjon, és vigaszt találjon a te szerető karjaidban. Ezt tudom, hogy könnyű leírni, de nem kell őket hagyni órákig sírni, mert az sem neki, sem neked nem lesz jó. Meg kell tanulni a jelzéseit: éhes?, szomjas? pisis? kakis? fáj a hasa? vagy csak egyszerűen anya most vegyél fel állapotban van…

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.