2-4 hónapos korszak

2-4 hónapos korszak

Fejlődő kis csöppség

A két-három hónapos gyermek, már kommunikatív lény. Ébrenléti szakaszai egyre hosszabbak, jobban érdeklődik a külvilág dolgai iránt. Hátáról az oldalára fordul, oldaláról hasra is képes átfordulni, és kezecskéjét is próbálja maga alól kivenni. Kezébe adott csörgőt megtartja, egyre többet koncentrál, és figyeli a körülötte zajló történéseket.

Ezeket a megnyilvánulásokat érdemes kihasználni.

Hogyan?
Egy kis masszázs….

Masszírozd, fordítsd hasra, oldalra. Mindezeket kiegészítheted egy kis tornával. Pl: a fekvő baba karját  nyújtsd a feje mellé, majd húzd a teste oldalához. Háton fekve térdecskéit óvatosan hajlítva nyomd a combjait a pocakja fele, majd húzd szét azokat, és lassan nyújtsd ki a lábát. Fektesd hasra, és két ujjadat húzd végig a gerincén néhányszor. Meztelenül fektesd őt apa mellkasára. Megnyugtatásként simogasd a szemöldökét, tokáját, fülecskéit…

Fejleszd a látását.

Fektesd a kiságyba különféle irányba, hogy minden lásson. Teríts közel hozzá színes sálat, kendőt, vagy élénk színű játékokat. Lepedője is lehet színes. (Nálunk is találsz egy jó párat. ) Függessz a kiságyba játékspirált, vagy csillogó tárgyakat, amin megtörik a nap sugara. Próbáld a figyelmét koncentrálni, és bírd rá, hogy kövesse a látóterébe került tárgyat. Tegyél a kezecskéjébe különböző tapintású , és nehézségú tárgyakat. Vidd az ablakhoz, séteálj vel, mesélj neki, hogy mit lát. A tárgyakkal történő tevékenység feltétele a szem és a kéz koordinációja. Ezért fontosak azok a gyakorlatok, amelyek a két érzékszervet stimulálják.

A hallás.

A hallás vonatkozásában beszélj hozzá, még akkor is ha nem lát téged. Bármit tevékenykedsz körülötte, mond el neki, mit csinálsz éppen. Játssz vele bújócskát: takard el az arcod, majd óvatosan, kukucskálva mosolyog rá, és figyeld a reakcióit, de vigyázz, nehogy megijedjen. Hallgass vele babazenét. Csörgő segytségével, irányítsd a figyelmét, figyeld, hogy mozog-e a z adott irányba a fejecskéje.

Önálló játék

Legyél vele sokat a szabadban. Mosolyog rá sokat, beszédét, gügyögését utánozd, gurgulázz neki te is.

Neveld az önálló játékra. Ó, igen, ekkor ezt már el kell kezdeni…Nézzük a lehetőségeket:

A kiságy fölé jó a forgó, színes szalagok, játékspirál…Nálunk is be tudod szerezni őket itt —>>> Ezzel ő sokáig elfoglalatoskodik. Legyen közel hozzá színes rágóka, amit tud tanulmányozni. Időnként tedd a lakás másik helyiségébe, legyenek új környezeti ingerek. Fektesd vastag, jó minőségű játszószőnyegre. Ezt imádják a kicsik. Nézd meg a mi kínálatunkat is! Ne zsúfold tele a szobáját egy csomó játékkal, felesleges. Inkább tarts játékdobozokat 4-5 játékkal, és hetente cseréld őket. Ha nyöszörög, ne kapkod fel azonnal! Ébrenléti időszakai egyre hosszabbak lesznek, és később nagyon fárasztó lesz neked, hogy a babádat állandóan szórakoztatni kell, mert nem tudja magát elfoglalni rövid időre. Így azt tanácsolom, hogy kezd el ebben az életkorban fokozatosan hozzá szoktatni az önálló játékra!

2-4 hónapos korszak bejegyzésünk tényleg egy nagyon kis röpke szöszenet volt, mégis reméljük, hogy segítségedre volt.

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.