Miért jók a kismotorok és a futóbiciklik a gyereknek?

Miért jók a kismotorok és a futóbiciklik a gyereknek?

Különleges és fantasztikus a gyerekek világa…Nem igaz? Sokféle felfedezni való vár rájuk, és sok dolgot kell megtanuljanak a felnőtté válásig….

Hogyan segíthetjük őket?

A motoros fejlődés csecsemőkori szakaszai után, fordulás, gurulás, kúszás, mászás, ülés és felállás, elindul a járás.  Először oldalazva és pipicskedve járnak a gyerekek. A járás elsajátítása céljából legtöbbször járássegítőket vásárolunk nekik. Majd jönnek a bébitaxik. Azétán 1,5-2 éves kor körül, mikor a járás a legtöbb gyermeknél stabillás válik, beszerezzük az első bringáját. Sokan pótkerekes biciklit vásárolnak, míg mások egy nagyon praktikus járgányra tesznek szert, ők a tanuló vagy futóbiciklik.

Miért jók?

Azért jók ezek a kis szerkezetek, mert először egyensúlyozni tanul meg a gyermek. Leér a lába, és saját erejével hajtja a kis járgányát. Nincs rajta fék, pont azért, hogy meg tudjon állni a saját maga erejéből. A legtöbbjének állítható az ülése és a kormánya.Nem nehéz, így bárhova magatokkal tudjátok vinni.

Ezek a járgányok nagyon fejlesztik a mozgásában megkésett, vagy elmaradt gyerekek fejlődést. Ha zavart szenved a motoros fejlődés szakasza, előbb indul el egy-egy fázis, vagy egy-egy szakasz pl: mászás kimarad, az később akár megkésett beszédfejlődést, vagy tanulási nehézséget eredményezhet a gyermeknél. Náluk nagyon szerencsések a tanuló, futó bicajok beszerzése. Ugyanakkor örömet okoz a gyermeknek, és ad neki feladatot is, hiszen gondolkodnia kell, hogy most el kell induljak, le kell tegyem a lában, fékeznem kell, meg kell állni stb. Ugyanakkor egyenesen is ül a biciklin, így akár egy későbbi gerincferdülést is megakadályozhatunk vele.

Időszakosan mi is tartunk a szezonra ilyen járgányokat. Itt találod őket, ha van készleten belőlük. A futóbicikli használatát követően már nem lesz szükség pótkerekes bringára…

Miért jók a kismotorok és a futóbiciklik a gyereknek? című bejegyzésünk reméljük a segítségedre volt a választásnál.

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.