Babaszoba, ahol a varázslat kezdődik

Babaszoba ahol a varázslat kezdődik….

A gondos szülő igyekszik minél otthonosabbá varázsolni csemetéje felségterületét, hogy az apró talpú igazán jól érezze magát saját kis kuckójában.

Na igen, de milyen legyen az a kuckó?

A lakberendezési magazinok tökéletesen megtervezett mesevilágokat tárnak elénk, de nem is akármilyen áron. Gyakran gondot okoz továbbá a kialakításnál a helyszűke, főleg, ha netán több gyerkőc osztozik egy szobácskán.

Tehát a dolog nem olyan egyszerű, azonban némi kreativitással igenis megoldható.

Ehhez gyűjtöttünk pénztárcakímélő, helytakarékos és praktikus ötleteket.

Tippek neked:

1. Kezdjük az elején. Vajon milyen az ideális helyiség gyerekszobának? Semmiképpen sem egy sötét lyuk. Ha nem tudsz dönteni, hogy két helyiség közül melyik legyen a gyerekszoba, válaszd a napfényesebbet!

2. Fontos továbbá, hogy a szobácska lehetőleg a lakás nyugodt területén legyen, hogy a gyerkőcnek ne kelljen reggelente edénycsörömpölésre vagy a mosógép zajára ébrednie.

3. Szintén elkerülhető a túl korai ébredés, ha az ablakokat reluxa védi, vagy olyan sötétítőfüggöny, amely egyáltalán nem engedi át a fényt. Ez a délutáni alvásnál is jó szolgálatot tesz.

4. Emellett a kuckó legyen jól szellőztethető és megfelelően fűthető. Amire figyelj, hogy az ágyat a fűtőtesttől és az ablaktól is legalább egy méter távolságra kell elhelyezni, hogy se a hőség, se a huzat ne zavarja az apróság álmát.

5. A kicsik legszívesebben a földön játszanak, és mint tudjuk, a szorgosan mosó anyukákra fittyet hányva imádnak csúszni-mászni, ezért fontos szempont, hogy milyen legyen a padlóburkolat. Nos, semmiképpen sem hideg kő. A padlószőnyeg, bár melegebb, de nehezen tisztítható, ráadásul az atkák kedvenc lakóhelye. Válassz inkább jó minőségű laminált vagy kész parkettát! Barátságos hangulatot áraszt, könnyen tisztítható, strapabíró.

A játék tere

A „forgalmas helyekre” – mint a játéktér, az ágy és az asztal környéke – pedig tegyél csúszásgátlóval ellátott darabszőnyeget.

6. Klasszikus megoldás a galéria, mely megkétszerezi a teret. Általában felül kap helyet az ágy, alul pedig kényelmesen elfér az íróasztal vagy más bútorok, esetleg a játéktér. A csúszdával, kötéllel, bordásfallal, tornaszivaccsal kombinált emeletes ágy valószínűleg minden gyerek álma, ráadásul kitűnően kielégíti a kicsik mozgásigényét.

7. Ha nem elég nagy a belmagasság a galériához, válaszd a dobogót! A faszerkezetű építményen jól elférnek a különböző bútorok, alóla pedig kihúzható az ágy.

Ha többen vannak…

8. Gyakran azért kevés a hely, mert több gyerek osztozik egy szobán. A testvérek általában 10–11 éves korig szívesebben laknak együtt, ezt követően azonban előnyösebb a külön szoba, már ha van rá lehetőség. Ha nincs, akkor egy kicsit csalni kell. Dönthetünk úgy, hogy felhúzunk egy könnyűszerkezetes falat a szoba közepén, azonban egy polcrendszer, egy térbe állított szekrény, esetleg egy paraván is megteszi. A lényeg, hogy mindegyik gyerkőcnek legyen egyéni élettere, amelyet igazán a magáénak érezhet.

9. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy gyerekszobában nem lehet elég rakodóhely, ezért jó szolgálatot tesznek a különböző ládák, tárolódobozok és kosarak. Segítségükkel pillanatok alatt rendet varázsolhatunk, elég csak beleszórni egybe a szanaszét heverő játékokat. Ez általában a legkisebbeknek is könnyen megy, így már egészen korán megtanulnak rendet tenni maguk körül. Ráadásul a dobozok egymásra pakolhatók, tehát helytakarékosak is.
10. Érdemes olyan babaholmikat kiválasztani, amelyek egy vagy több terméket ötvöznek (például a kombi ágy), vagy amelyek összecsukhatóak, hogy könnyebben teremts szabad területeket a babaszobába, és az egész lakásba.

Babaszoba ahol a varázslat kezdődik bejegyzésünk reméljük a segítségedre volt, hogy kialakítsd a babád álomszobáját. A mi kis álomszoba világainkat itt találod —>>>

Küldhetünk egy emlékeztetőt? Köszönjük, hogy termékünk felkeltette az érdeklődésedet! Az alábbi mezőben add meg az email címedet, fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat és kattints az "Értesítést kérek, ha újra rendelhető" gombra. Ha az általad keresett termék ismét raktáron lesz, azonnal kapsz tőlünk egy értesítő emailt.